Profiel

Consultant en publicist

Bert Wiskie is consultant en publicist met als specialisatie Midden- en Oost-Europa. Vanaf 1990 werkte hij in diverse capaciteiten op permanente basis in Rusland, Polen en Hongarije. Zomaar een greep uit zijn activiteiten:

  1. Als exportconsultant opende hij nieuwe buitenlandse markten voor een Hongaarse onderneming in de witgoedsector.
  2. Voor het in New York gevestigde Institute for East-West Studies startte hij diverse internationale samenwerkingsprojecten in vijf Midden-Europese landen.

Samen met de Charles Stewart Mott Foundation van General Motors in Detroit initieerde hij met locale deskundigen een stichting die microkredieten verstrekt aan ondernemers in ondermeer Oekraïne.

Interculturele consultant

Na zijn terugkeer in Nederland profileerde hij zich als consultant en als publicist in kwaliteitskranten en op radio en tv. Hij adviseert expats van bedrijven en uiteenlopende organisaties – zoals ministeries, universiteiten en Kamers van Koophandel – over de mogelijkheden en valkuilen in Oost-Europa.

Met de overdracht van zijn in de praktijk opgebouwde inzichten en een niet aflatende honger naar theoretische ondersteuning is hij de perfecte gesprekspartner voor toekomstige expats.

Intercultural Management Specialist