Presentaties

Bert Wiskie geeft presentatie-trainingen

In vijf jaar tijd mocht ik als ‘Victor Hollander’ meer dan 1100 (!) presentaties van ongeveer 45 minuten houden. Soms drie op één dag, soms drie weken geen enkele. Voor kleine groepjes van 12 personen tot en met zalen gevuld met 400 mensen. In kleine café’s, op boten, in de open lucht, in directiekamers en op de mooiste, historische locaties van Nederland. En nog altijd ervaar ik elk optreden als uniek en anders….

Elk gehoor heeft recht op een uniek verhaal. Om dat te bereiken moet het hele scala van presentatietechnieken worden aangewend. Geen optreden mag hetzelfde zijn. De automatische piloot bestaat in dit vak niet.

Effectief presenteren is geen ‘glad praatje met wat trucs’ houden. Het is een vak of zelfs een kunst. En dat betekent, kort gezegd, je kunt het leren…

Waarom zou je zelf het wiel uitvinden als je een effectieve training van een inspirerende coach kunt ervaren?

Voorbereiding, one-liners, kleding, lichaamstaal, woordkeuze, dictie, interactie, groepsdynamiek, overtuigingskracht, spanning en ontspanning, stemdynamiek, do’s en do’nts en nog veel meer komen in de training aan bod.

Een training neemt 1 of 2 dagdelen in beslag. In overleg met de cursisten of opdrachtgevers wordt  deze op basis van maatwerk geleverd. In het weekend kan het ook!

Intercultural Management Specialist